Ефектът на комикса

Коментар на Ерик Дейвис, гл. редактор Fandango.com

Анимационни герои над входа на студиата на Warner Bros в Бърбанк, Калифорния. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Анимационни герои над входа на студиата на Warner Bros в Бърбанк, Калифорния. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

"Батман срещу Супермен", първият от десетте филма за супергероите, планирани от Warner Bros стартира през уикенда с продажби от 166,1 млн. долара в кината в Северна Америка, с което даде добра основа за бъдещите филми по DC Comics, съобщи Bloomberg.

Филмът с Бен Афлек и Хенри Кавил в главните роли оглави бокс офис класациите в САЩ и Канада, показват данните на ComScore Inc.

BoxOffice.com повиши прогнозата си в неделя на 172 млн. долара за уикенда, а Hollywood Stock Exchange предвижда 170 млн. долара. Филмът постави рекорд за киноверсия на DC Comics и отбеляза най-големия дебют в историята на киностудиата след Хари Потър и даровете на смъртта, част 2, според Box Office Mojo.

"Точно от това имаха нужда, за да възстановят вселената на DC", каза Джеф Бок, старши бокс офис анализатор в Exhibitor Relations Co.

 

Критиците вдигнаха летвата твърде много за филма, но публиката излизаше и си казваше:

"Не беше толкова зле".

"Проблем е за големите фенове на комиксите, които са израсли с тях и историите им. Тези герои не убиват. И хората го забелязаха веднага. Аз съм ЗА, защото смятам, че виждаме двамата герои в нова светлина.

Този филм трябва да е началото на една нова киновселена. Очакваме догодина Wonder Woman /Жената-чудо/, след това и други. Този филм всъщност въвежда много други герои от комикси.

Ако Супермен и Батман ще са героите на няколко филма, защо да не ги видим на място, в което не ни харесват особено и да видим какво ще стане", каза Дейвис.

Чуйте целия коментар на Ерик Дейвис, гл. редактор Fandango.com за Bloomberg.

Гледайте видеото.

Четете още: Tencent сграбчи аниме-бизнеса.

 

Последни новини
Още от Анализи