Има ли Китай достатъчно амуниции да ограничи риска

Флоран Брон, гл. инвестиционен директор BNP Paribas Wealth Mgmt

Борсата в Шанхай. Снимка: Bloomberg TV Борсата в Шанхай. Снимка: Bloomberg TV

Флоран Брон, гл. инвестиционен директор BNP Paribas Wealth Mgmt за риска в Китай и възможностите на властите да го ограничат. Коментар за Манъс Крани от студиото на Bloomberg в Лондон на 19 февруари 2016.

 

Смятате ли, че най-лошото вече мина? Като потенциалните щети, които Китай може да ни нанесе. Вчера мой гост каза, че вече сме на твърдото кацане, вече сме на 2,5% ръст.

На пазара на акции се надявам, че волатилността при китайските акции ще продължава да се свива. Валутите се стабилизираха от няколко седмици и това е добър знак.

Внимателно следим какво става след края на ваканцията за китайската Нова година.

Но е ясно, че сме на прав път.

Ние не вярваме, че в Китай има втвърдяване. Смятаме, че властите имат достатъчно амуниции и ги използват много добре, за да стабилизират пазара и валутата.

Сега трябва да следим как се движи валутата. Дали пазарът залага срещу нея или не.

В момента виждаме стабилизиране в правилна посока.

Всички пазари се стабилизират, благодарение на китайците. Защото Китай бе част от въпроса преди 6м.

 

Дари тази стабилност -- вие имате доста противоречиво мнение, както и Hermes - купувайте тази възможност -- защо сте толкова убеден?

Настроението днес е изключително негативно. Но реалността не е толкова мрачна.

Всъщност като гледаме прогнозите за ръст на БВП, ще продължаваме да имаме умерен растеж на развитите икономики, благодарение на силното вътрешно търсене.

Цените на горивата падат и това е негативно в момента за пазара, но от макро перспектива, това е инжекция на покупателна способност, която ще държи дълго време.

Вътрешното потребление е солидно в САЩ, Великобритания, Германия, Япония и ние вярваме, че ще остане така. Ефектът върху приходите е позитивен.

По тази причина несъответствието между силно негативно настроение на пазара и сравнително стабилно вътрешно търсене и покупателна способност е добра възможност да се заемат повече позиции.

Последни новини
Още от Анализи