Защо има смисъл от реклама

Джейсън Деланд, партньор и основател на Anomaly

Реклама на Супербол в Сан Франциско. 21 януари 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Реклама на Супербол в Сан Франциско. 21 януари 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Основателят и партньор на Anomaly Джейсън Деланд коментира рекламните клипове в Супербол 2016 в предаването на Bloomberg с Пол Суийни на 9 февруари 2016.

 

Заслужава ли си рекламата в Супербол?

Пол Суийни, Bloomberg Intelligence: За повечето рекламодатели - да. Било за големите или малките, за автомобилни компании или производители на бира - брандът ви трябва да е там, на най-големите събития.

А Супербол е най-голямото от тях.

Става дума повече за брандинг.

Всяка година май имаме технологични компании, които сякаш се появяват от нищото и се опитват да пробият там. И издухват целия си маркетингов бюджет за 30 секунди реклама на Субербол като се надяват на хоумрън. Някой път става, друг път - не.

За много хора, дори и дигиталния свят с трилиони места да си пуснете рекламата, Супеброл остава важен за мнозина.

 

Джеймъс, казахме, че имате четири реклами, това е сигурно рекорд. Има ли клиент, който ви казва - е, да, ама не си заслужава парите.

Джейсън Деланд, партньор и основател на Anomaly: Не.. Като говорим за дългата следа, която медиите оставят и колко точно медии има.. А Супербол е уникален.

Заслужава си.

120 млн. души седят и гледат. Да, но и очакват, говорят, гледат, искат рекламите. Всеки гледа веднъж Супербол. Гледат рекламите.

 

Като тази на Budweiser: "никога се отказва". Да, рекламите са страхотни, но кажете ни истината: дали има ефект или човек накрая си налива една Budweiser?

Джейсън Деланд, партньор и основател на Anomaly: Обичам Пит Менинг като казва това.

Това е новото отиване в Дисни.

Да, така е. Тук става дума за това да излезе Budweiser и да каже: "Да, ние се интересуваме от бирата, която правим. Интересуваме се как стига до вас, от цялата екосистема на Budweiser. И сме горди да го кажем тук".

В даден момент в Америка стана по-лесно да не те интересува.

Така че тук става дума за примера, да дадеш пример, за цялата система на продажби. Дистрибуторите получават силен тласък.

И върши страхотна работа за бранда.

Видяхме как се получава в Twitter и на други места.

 

Обожавам рекламата с Хелън Мирън.

Страшна лекция за това как не бива да караш пиян. Част от това ми изглежда като реклама за жени, както тази преди това - за мъже.

Първо искаме да кажем какво е Budweiser. След това - кой сте вие. И как се грижим за вас.

Изпращането на послание както прави Хелън Мирън на Супербол. Тя говори на хората.

Ние се опитваме да сложим край на шофирането след консумация на алкохол. Това искаме.

 

Добре, Budweiser и Супербол са свързани. И получават парите си. Но компании, които влагат целия си рекламен бюджет за тази реклама. Например да ме карат да си купя яке в най-топлата зима в историята?! Защо го правят от маркетингова гледна точка да харчат толкова? Дали си струва парите изобщо? Клиентът може да каже, че е твърде скъпо.

Джейсън Деланд, партньор и основател на Anomaly: Не мисля така. Типът хора, на които продаваш продукта - не масовата аудитория, не цяла Америка, а вероятно ентусиасти, които обичат да са на открито. Вероятно има по-добри и по-умни канали, които да избереш да това послание.

 

Както лекарството против констипация. Фармацевтична компания снощи го показа .. какъв е смисълът да го правят?

Джейсън Деланд, партньор и основател на Anomaly: Така е. Голяма грешка е да се търсят тези теми на Супербол. Те са изгубили парите си. Имат доста пари за харчене, впрочем.

Супербол е платформа за развлечения. Не е забавно да гледаш този клип.

Да си го кажем - досаден е.

 

Последни новини
Още от Анализи