Най-красивата кола на Lexus

Хана Елиът, Bloomberg Car Columnist

Премиерата на Lexus LC 500 на автосалона в Детройт 2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Премиерата на Lexus LC 500 на автосалона в Детройт 2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Хана Елиът, Bloomberg Car Columnist коментира премиерата на Lexus LC 500 на автосалона в Детройт.

Галерия: автосалонът в Детройт.

Ето я и най-красивата кола, която Lexus са създали за последните няколко години. Това е Lexus LC 500 и ще се продава през следващата година. Това е реалната кола, която ще се произвежда, а не прототип. И мисля, че изглежда страхотно!

Вижте тази решетка – все едно е покрита с люспи от акула! А извитите страници все едно са изваяни по мускулите на Арнолд Шварценегер от най-добрите му години.

Много е хубаво как вратите се отварят под ъгъл. Доста улеснява отварянето, но и качването и затварянето.

Засега Lexus няма да ми разрешат да се кача в колата, но интериорът дори отвън изглежда добре. Минималистичен е като за кола произведена от Toyota, но е достатъчно луксозен, с кожа и стоманени елементи.

Това е знаковата кола, от която Lexus имаха нужда през последните години. Ето какво още научихме: тя е направена почти изцяло от въглеродни нишки, включително и покривът е от въглеродни нишки. Има 10 скоростна автоматична предавка, 467 конски сили и V-образен двигател с 8 цилиндъра.

Вероятно обмисляте покупка на Aston Martin DB9, Jaguar F-Type или Mercedes Benz SL? Започвайте да ги изпробвате, но добавете и тази кола към списъка!

 

Последни новини
Още от Анализи