Премиера: 2017 Ford GT за 400 000 долара

Репортаж за Bloomberg Pursuits на Хана Елиът от автосалона в Детройт

Премиерата на Ford GT 2017 на автосалона в Детройт. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Премиерата на Ford GT 2017 на автосалона в Детройт. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Моделът на Ford GT, който ще излезе на пазара през 2017 най-после се появи! GT е първата истинска американска суперкола от десетилетия. Репортаж за Bloomberg Pursuits на Хана Елиът от автосалона в Детройт.

 

Тя най-после е тук! Колата, която чакаме още от 2005, вече е на производствените линии с целия си блясък: това е 2017 FORD GT

Тази кола би могла да се окаже най-добрият Ford, правен някога.

Ето защо:

Тя разполага с 3,5 литров двигател с 6 цилиндъра, 600 конски сили и шест степенна скоростна кутия с двоен съединител. Цилиндрите изглежда са твърде малко, нали? Но трябва да знаете, че двигателят е създаден по подобие на този донесъл победа на състезанието в Дейтона. Така че с тази мощност и тунинг, няма да ви липсва нищо!

GT е първата истинска американска супер кола, която се появява след пауза от няколко десетилетия и съумява достойно да защити всички суперлативи. Вижте силуета ѝ, двата ауспуха, страниците, фаровете. А спойлерът, чийто уникален дизайн го прави почти съвършен.

Каросерията е изработена от въглеродни нишки, а окачването отпред, отзад и на носа е от алуминий. Купето е доста тясно – много ниските седалки на шофьора и пътника са плътно една до друга. Задна седалка няма!

Новото GT излиза догодина и ще струва около 400 000 долара. Ще се разпродава като топъл хляб.

Какво се случи с Ford през 2015.

Последни новини
Още от Анализи