Директорът на Volkswagen се извини на американците

Ханс Никълс, Bloomberg News

Херберт Дийс, VW се извинява на американците за скандала. CES 2016, Лас Вегас, 5 януари 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Херберт Дийс, VW се извинява на американците за скандала. CES 2016, Лас Вегас, 5 януари 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Ханс Никълс, Bloomberg News коментира извинението на VW на американците за скандала с манипулираните емисии.

Говорихме за това вчера, той е човекът, който трябва да възстанови името на марката, той вече поднесе своите извинения. До къде стигнахме, това ли е първата стъпка в опитите да се възстанови увереността?

Те все още трябва да решат какво ще правят с тези 482 000 коли на марката, за които не да се разберат с  регулаторите. Моят колега успя да поговори с Хърбърт Дийс, който е в Лас Вегас, където аз очевидно не съм. Ето какво каза той за оправянето на проблема и върху какво работи в момента.

"В момента сме се съсредоточили върху разрешаването на въпроса, оправянето на проблема и получаване на разрешително от Агенцията за опазване на околната среда, както и да държим клиентите си доволни и да държим връзка с тях.

Търговската ни мрежа ни оказва сериозна подкрепа, организацията ни по продажби също се справя много добре. Мисля, че най-големият ни приоритет наистина е да оправим проблема...", каза Хърбърт Дийс.

Volkswagen губят пазарният си дял в Европа, в САЩ продажбите им за последните 12 месеца са спаднали с 9,1%. Това се случва в особено добра година, когато продажбите на автомобили отбелязват рекорди. Все пак, Volkswagen представиха нов концептуален автомобил – това е електрически микробус, не точно като старият хипарски микробус, който всички караха, когато ти беше малко по-рошава. Много съм развълнуван от него, това е миниван с максимален обхват от 375км.

Единствената причина да карате микробус е ако имате семейство, а ако имате семейство, никога не трябва да прекарвате в кола повече от 375км.

Ускорява от 0-100 км/ч, нека видя данните – 6,9 секунди, максималната скорост е 180 км/ч. Ето любимата ми част, Манъс, може да заредите до 80% от батерията само за 30 минути. Това е идеалният период от време, за който да оставите семейството си и да се поразходите из природата. Манъс, обикновено говоря за колите, които ще ти купя, може би Porsche или Aston Martin, но това е една, която можеш да вземеш за мен.

Вижте новите продукти на CES 2016.

 

Последни новини
Още от Анализи