Най-желаните позиции на Уол Стрийт през 2016 г.

Кои ще са най-добрите позиции на Уол Стрийт през следващата година

Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Съкращения и намаляващи бонуси доминираха заглавнията по отношение на Уол Стрийт през годината. Евтиният петрол и първото повишение на лихвите от страна на Фед от 2006 г. насам, както и сривът на пазара на високорискови облигации създават възможности за някои банкери и трейдъри.
Анализатори, директори и HR специалисти, подбрани от Bloomber, подреждат най-желаните позиции на Уол Стрийт през 2016 г.

Петролни и газови банкери

Инвестиционните банкери са били консултанти на сделки по сливания и придобивания за рекордните 4,2 трилиона долара през 2015 г. Следващата индустрия, в която се очаква да има много големи сливания и придобивания е петролната, където консолидацията след спада в цената на петрола изглежда неизбежна. 

Банкери по преструктуриранията

Увеличаването на дефолтите и повишаването на спредовете в доходностите на високорисковите облигации, както и ръста на лихвите в САЩ, означават повече работа за банкери, които работят в сферата на преструктуриранията. Работата на тези банкери е да консултират компании, които имат нужда от преструктуриране чрез продажба на активи, или дори на компании, които фалират. 

Трейдъри на облигации

Търговията с ДЦК и свързани с тях инструменти трябва да остане силна през 2016 г. и работещите в тази сфера вече очакват увеличения на заплатите. Разминаващите се политики на Фед и останалите големи централни банки също допринасят за тази активност. 

Персонал в сферата на електронната търговия и финансовите технологии

Банките имат нужда от персонал, който да подобри платформите, които помагат на клиентите им да правят и управляват залози сред различни класове активи и на различни пазари. Високочестотната търговия на финансови инструменти е засилваща се тенденция. През следващата година повече банки ще представят пилотни програми, които автоматизират инвестиционния мениджмънт и използват технологиите във финансовата сфера. 

Корпоративни финанси

Някои области от сферата на корпоративните финанси се очаква да процъфтяват през следващата година въпреки нежеланието на инвеститорите да купуват рискови облигации на компании през последния месец. Продължаващата активност на M&A пазара ще движи дълговите емисии на облигации с инвестиционен кредитен рейтинг, дори след повишаването на лихвите, каза Джим Амин, директор на инвестиционната банка на Credit Suisse Group.

Младши служители

HR специалисите казват, че е хубаво да си служител на джуниър позиция, а търсене за такива на Уол Стрийт не липсва. 

Управление на богатство

Финансовите консултанти, които се представят добре, никога не са били по-търсени. Стабилните приходи за заможните клиенти, носени от мениджърите, са високо ценени от банките, които печелят повече от този тип бизнес. 

 

Последни новини
Още от Анализи