Прогнозата на Bloomberg Intelligence: технологии и игри

Коментари на Тим Крейгхед, Мишел Ма, Антеа Лай, Томас Джазтрзаб

Геймъри на фестивала Dreamhack в Москва на 5 декември 2015. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Геймъри на фестивала Dreamhack в Москва на 5 декември 2015. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Коментари на Тим Крейгхед, Мишел Ма, Антеа Лай, Томас Джазтрзаб от Bloomberg Intelligence с очакванията за 2016 в гейминтг индустрията и технологиите.

 

Тим Крейгхед, BI:  Смятаме, че 2016 ще бъде година на масова диференциация. След 18 месеца на силен спад в игровата индустрия, очакваме стабизиране. Но ще има големи различия между операторите и техните резултати.

Тези с масов пазар, и най-вече с експозиция към крайбрежието Котай и новите курорти ще бъдат най-конкурентно предимство.

Примерите са Galaxy Entertainment, Melco Crown и Wynn Macau.

Мишел Ма, BI:  Основната тема е продължаващо подобрение на мобилната монетизация - реклама и е-търговия. Мобилното потребление и приходи надхвърлиха за пръв път PC за китайските интернет компании през 2015. Мобилната монетизация ще се увеличи още в следващите години.

Ръстът на печалбата на Alibaba, Baidu и Tencent ще продължи, благодарение на този тренд. Интернет проникването в Китай в PC и мобайл беше под 50% в първата половина на 2015. Това оставя много възможности за растеж.

Антеа Лай, BI: Технологичният сектор ще бъде белязан с много сливания и придобивания през 2016. Това е предизвикано от липсата на нови хитови продукти и компаниите трябва да търсят растеж чрез консолидация. Оценките са от значение за компаниите, търсещи активи за придобиване. Освен това те ще се опитват да използват кеш за повече упражнения за управление на капитала - например Samsung Electronics вече обяви обратно изкупуване на акции и догодина дори може да увеличат дивидентите. Така че 2016 ще бъде доста натоварена.

Томас Джазтрзаб, BI: Компаниите вероятно ще се окажат под натиск на печалбата, заради ръста в цената на суровините, предизвикан от Ел Ниньо.

По-високите цени на царевицата, пшеницата и соята, както и на палмовото масло и захарта означава, че разширяването на маржовете на производителите на макаронени изделия приключи. Компаниите ще се конкурират в сегмента на полуготовите млека и детски храни, в които ще има най-голяма компресия на печалбите.

 

Последни новини
Още от Анализи