Топ технологичните играчки за Коледа

Селекцията на Кърк Янг, Bloomberg

Vibe VR на HTC, показана на obile World Congress в Барселона, 3 март 2015. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Vibe VR на HTC, показана на obile World Congress в Барселона, 3 март 2015. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Кои са топ технологичните играчки за Коледа според Кърк Янг, Bloomberg.

 

Виртуалната реалност е нашето второ устройство.  След малко ще ви покажа видео. Опитах го преди 2 дни в Токио, гледали ли сте филма Матрицата? Точно като в нея е.

Много е забавно. Точно като в Матрицата е.

Проблемът с 3D телевизията е, че ако я гледате твърде дълго, може да ви се завие свят, или да ви заболи глава. Мога да нося това 20 минути и да не нямах никакъв проблем. Чувствах се, сякаш съм в Матрицата, бях в океана и плувах с китове.

 

HTC забавиха  пускането му, защото казаха, че са направили голям пробив. Знаете ли какъв беше този пробив?

Най-трудната част беше софтуерът.

Хардуерът не е толкова сложен, може да видите различните сензори навсякъде, но софтуерът наистина е много сложен.

Когато го използваме, имаме 2 сензора от двете страни, за да може когато погледнете, да знаеш точно към кого гледате. Може да погледнете нагоре и имате 360 градусова гледка, но софтуерът е най-сложната част. За да виждате виртуалната реалност, трябва да има написан софтуер за нея.

Освен с HTC и други смартфони, то може да работи с Facebook, Oculus Rift и Play Station. 

В началото на следващата година ще видите много популярна виртуална реалност. Това е като компютърна игра, но може да правите толкова много с него.

 

Но това изглежда много сложно за ползване у дома, колко ще струва?

Цената още не е обявена.В началото няма да е много евтино. Но е много удобно за носене, изобщо не тежи.

Изобщо не е тежко, а се чувствате сякаш сте в Матрицата – трудно е да го опиша, просто трябва да го опитате.

 

 

Как ще го оцените в сравнение с други устройства за виртуална реалност?

Не съм опитвал всичките, но следващият месец има CES – изложението за електронни стоки. Мисля, че това ще бъде една от най-обсъжданите теми на изложението.

Мисля, че ако това беше смартфон, екранът щеше да е малко по-малък от необходимото. Но този на Facebook, Oculus Rift и Play Station трябва да е добър колкото това. Работим по това от няколко години и продуктът вече е готов и ще излезе на пазара през следващата година.

 

За какво друго можем да го използваме, освен за игри?

Мисля, че игрите са първото му приложение, за в бъдеще може да ви дава насоки в готвенето.

 

Как ще готвите с това, ако го носите на главата си. Как виждате какво правите?

Ще има малък отвор, за да може да режете домати и да правите супа от тях, така че има много приложения. Даже бих казал, че за в бъдеше ще може да се използва и от лекари. Ще виждате триизмерна картина на пациента, така че виждам много приложения.


Добре, имаме телефон Asus Zenfone Zoom, защо е важен?

Asus е компания, която произвежда компютри от години, преди няколко години започна да прави и мобилни телефони, но причината това да е третото ни устройство е камерата му. Много телефони имат функцията на приближават, но това е така нареченото дигитално приближаване – то всъщност не приближава картината, просто я прави по-голяма.

Този има оптично приближаване и камерата се движи напред. Проблемът при телефоните е, че не може да ги направите твърде дебели. При този няма проблем с дебелината, може да усетите, че не е прекалено тежък и има 3 пъти оптично приближаване. Така прави снимката много по-ясна – гледам на това като камера с телефон.

В момента всички телефони са с приблизително еднакви размери  и функции. Така че за в бъдеше, един телефон трябва да има различни функции, за да е привлекателен и камерата е едно от тях. Догодина, двойната камера ще бъде следващия хит. Говори се, че iPhone 7 ще има двойна камера.

А сега нека поговорим и за Pepper.

Следващото устройство за което ще говорим са роботите, затова избрахме Пепър. За съжаление не можахме да си купим такъв, защото всички са продадени. SoftBank и Hon Hai ги произвеждат и всички 1000 бяха изкупени веднага. В момента всичко е на японски. Хубавото при Пепър е, че тя е умен робот. Той може да води интелигентни разговори със собственика си, може да усети емоцията по изражението на лицето ви – дали сте весели или тъжни.

 

Може ли да ви помага?

Разбира се, може да прави всичко – да гледа бебето ви...

Това е алтернатива на подарък, ако мога да ви покажа как се управлява – оставете го на земята.  Вижте какво става, когато включа телефона си. В момента се синхронизира с устройството чрез Bluetooth. Докато го прави може да го контролирате, в момента се подготвя и мога да го управлявам. Сега ще обърна телефона си. Виждате ли синята светлина? Тя трябва да е насочена към мен и така мога да го движа напред, назад. Енджи, ако искате може да пробвате.

Във филма има голяма версия, която се прави от същата компания. В скоро време ще видим повече роботизирани играчки.

Barclays бяха организирали турнир по футбол, а играчите бяха тези роботчета.

На пазара има много роботи играчки, които могат да се управляват с iPhone – или това или Пепър, дори хеликоптери. Миналата година имахме дрон, който също се управляваше така. И те ще стават все по-популярни.

Този има различни функции – може да се движи, или да пуснете в режим на патрул и той ще започне да се движи сам.

Последни новини
Още от Анализи