Защо Nomura търси опитни служители от САЩ

Коментар на Гарет Алън, Bloomberg

Офис на Nomura Securities Co, част от Nomura Holdings Inc., Токио.  Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg Офис на Nomura Securities Co, част от Nomura Holdings Inc., Токио. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Защо Nomura наема 20 банкери от САЩ - анализ от Гарет Алън, Bloomberg.

 

Nomura Holdings, която е най-голямата брокерска фирма в Япония. Оттам заявиха за Bloomberg, че планират да наемат 20 старши инвестиционни банкери от САЩ. В момента е трудно да се улови посоката на американския пазар, защото той отбеляза загуби във всяко от 5-те тримесечия до септември тази година.

Така че в момента е въпрос на наваксване, наемане на опитни банкови служители, които да привлекат клиенти и да увеличат клиентската база и да засилят позициите си в доходоносния американски пазар на сливанията и придобиванията.

 

Разкажете ни за плановете на още една банкерска компания в Япония, Tokyo Star.

Да, говорихме с изпълнителния директор на банката, Масару Ирие и той заяви, че планират да наемат 30 души за чисто нов отдел, който ще се фокусира изцяло върху международния бизнес. 

Tokyo Star имат интересна история – те бяха спасени от банкрут от американския фонд Lone Star през 2001 и оттогава собствениците им се смениха няколко пъти, даже за един кратък период компанията се търгуваше на Токийската фондова борса.

Голямата промяна за Tokyo Star обаче дойде през миналата година, когато бяха купени от тайвански кредитор наречен China Trust Bank. Това им позволява да излязат с много по-дългосрочен поглед, който представя международния бизнес като най-големия източник на печалба.

Досега Tokyo Star не са направили много в сферата на международния бизнес, но вече имат готова мрежа с няколкостотин клонове в цяла Азия, благодарение на China Trust Bank.

Те ще я използва, за да подкрепят собствените си клиенти, докато се опитват да разширят бизнеса си в Азия.

Ще се опитат и да привлекат клиенти на China Trust Bank, които търсят възможности за инвестиции в Япония.

Последни новини
Още от Анализи