Първият швейцарски луксозен смарт часовник

Часовникът е разработен от TAG Heuer, Google и Intel

Connected Watch. Снимка: TAG Heuer Connected Watch. Снимка: TAG Heuer

На 9 октомври 2015 г. в Ню Йорк швейцарският производител на часовници TAG Heuer представи часовника Connected – смарт часовник, с операционна система Android Wear, разработен в партньорство с Google и Intel, съобщава Bloomberg . Цената му е 1 500 долара. Това е първият смарт часовник от швейцарски производител на луксозни часовници. 

Connected е базиран на цласическия модел Carrera, който датира от 1963 г. Профилът на часовника го прави познат за всеки запознат с часовниците на TAG. Корпусът на часовника е моделиран и изработен в Швейцария от екипи, който се занимава и с останалите часовници на TAG. Електрониката в Connected обаче идва от Intel, така че смарт часовникът не е напълно “произведен в Швейцария.“

Диаметърът на часовника е 46,2 мм, а дебелината му е 12,8 мм. Connected е изработен от титаний, което го прави изненадващо лек. Каишката се предлага в 7 цвята. До голяма степен Connected изглежда като механичците часовници на TAG. 

На цена от 1 500 долара Connected е 4 пъти по-скъп от повечето смарт часовници с операционна система Android Wear от висок клас. Смарт часовникът може да бъде закупен в САЩ и Канада, а на международната сцена ще дебютира през следващия месец. 

 

Последни новини
Още от Анализи