Продуктовото позициониране във филмите за агент 007

Продуктовото позициониране е налице още от първия филм от поредицата

Директорът на компанията за продуктово позициониране Seesaw Media Дарил Колинс говори за продуктовото позициониране във филмите за Джеймс Бонд.

„От самото начало Джеймс Бонд и продуктовото позициониране вървят ръка за ръка. От „Доктор Но” до „Голдфингър”, където Шон Конари споменава Дом Периньон“, казва Колинс. Колинс говори за известната реплика на Шон Конари в ролята на агент 007, когато той казва: „Скъпо мое момиче, има някои неща, които просто не се правят, като пиенето на Дом Периньон 53 по-топло от 3 градуса Целзий. Това е толкова лошо като да слушаш Бийтълс без слухови протектори.”

„Когато главната роля поема Пиърс Броснан, в последния филм за Джеймс Бонд, в който участва (Не умирай днес), партньорските брандове са били 20. След това идва Даниел Крейг и неговата интерпретация за Бонд и партньорските брандове намаляват до 7, но стават по-реални и по-автентични за неговата интерпретация на Джеймс Бонд“, казва Колинс.

В някои филми за Джеймс Бонд е имало много явни продуктови позиционирания, като например сцената във влак, когато героинята на Ева Грийн – Веспър Линд, казва на Джеймс Бонд, че часовникът му Rolex Amigo е прекрасен.

Преди филмите да бъдат пуснати в кината, в интернет пространството започва истерия за това какво ще носи Джеймс Бонд, какво ще пие и т.н. Брандът спиртни напитки Belvedere произведе лимитирана серия бутилки, на която промен логото на марката, специално за филма. Организирана беше и рекламна кампания.

И други марки, като Heineken, Bollinger, Gillette и Tom Ford, са използвали филмите за Джеймс Бонд като начин за реклама и подобряване на имиджа си.

 

Последни новини
Още от Анализи