Кой плаща най-много на магистрите по бизнес администрация

Работата в сферата на технологиите не винаги е най-доходоносната

Снимка: Даниел Ейкър/Bloomberg Снимка: Даниел Ейкър/Bloomberg

Завършването на бизнес училище е печеливша инвестиция за почти всеки, но някои магистри по бизнес администрация печелят повече от други, пише Bloomberg. Хора с такова образование, които вече работят от няколко години, средно печелят най-много в сферата на финансовите услуги, а компанията, която плаща най-добре, е инвестиционната банка Morgan Stanley, показва проучване на Bloomberg. Финансовите услуги (счетоводство и банкиране) носят на магистрите по бизнес администрация средно по 210 хиляди долара годишно (в САЩ), под формата на твърда заплата и бонуси.

На второ място остава  сектора на недвижимото имущество, където магистрите по бизнес администрация изкарват средно по 200 хиляди долара след бонуси, а на трето енергийният сектор с малко над 180 хиляди долара годишно възнаграждение. Следват секторите на консултациите и земеделието, които изненадващо изпреварват биотехнологиите и технологиите. В дъното са медиите, застраховките и здравеопазването.

Сред компаниите най-щедри са инвестиционните банки като Morgan Stanley (средно годишно възнаграждение след бонуси 425 хиляди долара) и Goldman Sachs (малко над 400 хиляди долара). Google и Apple плащат на магистрите по бизнес администрация, които работят за тях средно по 220 хиляди долара на година и остават на последните 2 места в топ 10 на най-щедрите компании по този показател.

Причината за големите разлики в заплатите е най-вече в бонусите,  които са най-високи в инвестиционните банки.

Всички данни се отнасят за САЩ и са базирани на проучването на Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи