Как Google използва изкуствения интелект

Изкуственият интелект става все по-важен в технологичната индустрия

RankBrain е един от стотиците инструменти, които Google използва, за да Ви предостави резултатите, които получавате, когато напишете нещо в търсачката. Разликата е, че всички останали стотици инструменти, които се използват, са разработени от инженерите на Google, базирайки се на реални неща или на експерименти, които провеждат. RankBrain от друга страна е система, която разчита на изкуствен интелект. Тя интерпретира езика и фразите, които използвате при търсене, за да прави по-добри предположения за това какво точно търсите.

Голяма част от милионите търсения, които се правят в Google във всеки един момент, преминават през системата. RankBrain е третият най-важен сигнал от стотиците за генерирането на резултатите при търсене, което учудва дори хората в компанията. Те не са предполагали, че системата може да е толкова ефективна.

Системата вече се използва по целия свят. Стотици хора работят по проекти, свързани с изкуствения интелект, които са в напреднал етап. Системата RankBrain е свързана и с изследванията, които Google прави за създаването на компютри, които могат да мислят сами. Технологията, която използва RankBrain и която позволява на компютър да разбира език, може да се развие и да позволи на компютрите да разбират логически въпроси и да се справят с прости ребуси.

Решението на Google да използва изкуствен интелект в системата си за търсене показва, че компаниите започват да поверяват на машинния интелект някои най-важните си бизнес системи.

 

Последни новини
Още от Анализи