Професиите, които предлагат най-добрия баланс работа-личен живот

Учените по данните имат големи заплати и достатъчно свободно време

8-часовият работен ден може би изглежда като нещо от далечното минало – освен, ако не работите някоя от тези професии.

Според ново проучване на американския кариерен уебсайт Glassdoor, макар че балансът работа-личен живот е продължил да се влошава през последните 6 години, все още има области, в които служителите са доволни от възнагражденията си и от времето, което им остава за личен живот.

„Поддържането на здравословен баланс работа-личен живот може да е трудно в днешната среда, но някои работни позиции позволяват по-голяма гъвкавост от други. Балансът работа-личен живот се е влошил през последните години, като служителите определят удовлетвореността си от този баланс на ниво от 3,5 (по скала от 1 до 5) през 2009 г., 3,4 през 2012 г. и 3,2 до момента през 2015 г.”, пише в проучването.

Най-доволни са учените по данните, които получават средно по 115 хиляди долара годишно и не се оплакват от липса на свободно време. На второ място в класацията остават SEO мениджърите, които печелят средно по малко над 50 хиляди долара годишно. Трети са специалистите по набиране на таланти със средно възнаграждение от 65 хиляди долара годишно. Четвъртите най-удовлетворени от баланса работа-личен живот в САЩ са мениджърите в социалните медии, чиито средни възнаграждения достигат 40 хиляди долара годишно.

Най-неудовлетворени от баланса работа-личен са репортерите (39 хиляди долара средно годишно възнаграждение), терапевтите по психично здраве (43 хиляди долара), съдебните инспектори (50 хиляди долара) и социалните работници (48 хиляди долара).

 

Последни новини
Още от Анализи