Премиерът освободи заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова

Решението на Борисов е предхождано от срещата му с министъра на околната среда и водите Емил Димитров

20:11 | 27 ноември 2020
Обновен: 20:45 | 27 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Премиерът Бойко Борисов. Снимка: МС
Премиерът Бойко Борисов. Снимка: МС

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Атанаска Николова, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Борисов подписа заповеди за назначаването на Славея Стоянова и на Илияна Тодорова на длъжността заместник-министър на околната среда и водите, става ясно още от съобщението.

В него се посочва, че Славея Стоянова е дългогодишен служител в Министерството на околната среда и водите, като е заемала различни ръководни длъжности, а Илияна Тодорова до момента заема поста Директор на Дирекция „Управление на водите“ в МОСВ.

Решението на премиера е предхождано от срещата му с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, на която Димитров поиска смяната на Николова и се оплака от липсата на единно оперативно управление на водния ресурс на България, припомня Investor.bg

По-рано днес Димитров предупреди депутатите, че българското земеделие е изправено пред водна криза, а обезпечеността на язовирите е 40-45%, след което призова за съдействие, за да се реши този сериозен проблем.