Социална мрежа за добри дела сред кандидатите във „Вдъхновяващите 5“

Даваме обособено място за социално значими каузи за всички, предоставяйки възможност за равен старт, заявиха създателите на иновативната платформа

15:30 | 21 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Volentime e иновативна платформа, която изнася в обособено, собствено и интерактивно място темата и реалните действия за добрите дела. Тя дава възможност да се изградят връзки между хората и организациите от различен тип, които бързо, лесно и по прозрачен начин да се откриват и да си подпомагат взаимно. Социалната мрежа за добри дела е сред участниците в стартъп кампанията на Bloomberg TV Bulgaria, където компанията се бори за спечелването на  признанието и гласовете на потребителите, за да получи менторство от глобални бизнес експерти от предприемаческата екосистема. Ето какво споделиха създателите на иновативната платформа пред екипа на „Вдъхновяващите 5“:

Каква е мисията Ви?

Ние от Volontime вярваме, че е възможно да има такова място в нашата действителност, в което хората да показват най-добрата си страна, място, на което социалните недъзи и човешки проблеми събуждат съчувствие и адекватна подкрепа, водещи до изцеряването им. Предоставяме онлайн пространство, в което хората движат каузите си със собствена енергия, без някой ги да администрира и насочва, но също така винаги могат да открият и приятелско рамо, помощ от фирма или някое НПО. Това е пространството на активните хора – тези, които не чакат да „дойде и техният ред“, за да ги обгрижи някоя институция, а самите те движат събитията, създавайки полезни връзки помежду си. А създаването на това общество за взаимопомощ е нашата мисия!

Колко е голям екипът Ви?

5 човека сме в екипа.

Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие?

Даваме обособено място за социално значими каузи за всички, предоставяйки възможност за равен старт, за обединяване на всякакви видове добри дела, за прозрачност, проследимост на кампании и изразходване на средства, дарения и т.н. Такова обособено място помага и на медиите, които търсят организации или хора, чиято история да разкажат. И не на последно място – ние искаме да НЕ се удържа от даренията, които минават през платформата и го правим, разбира се. Всички сайтове за дарения в България, а и в чужбина, удържат между 5-10% от трансферите, отделно банките също удържат такси, отделно ако пуснат реклами в социалните мрежи, този разход също се изважда от дарението за реципиента. Стоим твърдо зад позицията, че каквито и да са социално значимите въпроси, то НЕ следва те да бъдат източник на издръжка на тези, които поддържат платформата, в която биват представяни. За нашето финансиране разчитаме на рекламодатели, партньори, съмишленици, директни дарения за екипа, услуги към бизнеса за развиване на устойчива социална отговорност и други.

Как се финансирахте първоначално?

С лични средства.

Защо определяте проекта/компанията си като иновативни и коя е отличителната им черта?

Volontime е социална мрежа за добри дела. Това е място, съсредоточено за всякакви благородни каузи и инициативи от всички хора, организации, институции, учебни заведения и т.н. Без ограничения на изявите, подкрепата, или получаването на помощ, всеки може да публикува от профила си информация за добро дело; да анонсира каква кауза подкрепя и да събере съмишленици. Помагаме на институциите да са по-прозрачни и достигащи бързо, лесно и удобно до заинтересована аудитория към социално значимите проекти, които развиват. Осигуряваме възможност и на НПО-та да разгръщат техни кампании за набиране на финанси или материални дарения. Хората могат бързо и лесно да качват обяви с продукти, които даряват и нуждаещи се реално хора и организации да се снабдяват с тях. Volontime помага на нуждаещите се организации да намират доброволци.

Може да подкрепите Volontime като натиснете бутон „Харесва ми“ под представянето на проекта в секция „Участници“ в уебстраницата на „Вдъхновяващите 5“. Крайният срок за гласуване е 29 ноември. Повече за инициативата ще откриете на bloombergtv.bg и на inspiring5.bloombergtv.bg.