Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Потребителите четат етикетите по-внимателно по време на пандемията

Силвия Павлова, Wooden Spoon, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 16.07.20

20:12 | 16 юли 2020
Обновен: 07:02 | 17 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Една от причините продуктите на Wooden Spoon да са повече на фокус в момента, е, че хората може би имат малко повече свободно време и обръщат внимание на етикетите. Това каза Силвия Павлова, съосновател и управляващ партньор на компанията за биокозметика Wooden Spoon, в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“По принцип ние не сме масов бранд и продуктите ни се купуват от хора, които усилено четат етикети и избират по-чиста грижа. Предимно продуктите ни се употребяват майки, когато им се родят деца, и започват да се интересуват повече какво слагат на кожата си. Някак си имаш повече време да се разровиш в етикета и съставките. Това автоматично насочва потребителите и към нас”.  

Един от продуктите, които са набрали популярност сред потребителите по време на пандемията, е спрей за почистване на ръце.  

"Много често дезинфекциращите продукти нараняват кожата. Ние преди няколко години пуснахме хибриден продукт - той е комбинация от спирт и 15% масла. Търсенето му много се засили, тъй като при ежедневното пръскане на ръцете е хубаво после да се подхранят и възстановят”. 

Павлова каза, че този продукт се е оказал доста печеливш за тази година, въпреки че е бил пуснат съвсем случайно и не е бил замислен за подобна ситуация. 

Тя посочи, че продуктите на Wooden Spoon намират своя пазар както в България, така и в чужбина, но успехите в България винаги радват екипа повече.  

“Успехът в България е много сладък. Българите много обичат да ни пишат, понякога по средата на вечерта. Това съобщение се принтира, показва се на всички, то е голяма гордост. Много ценени навън са ни слънцезащитните продукти и виждаме голяма лоялност към нас. В България са предпочитани продуктите за красота. Емоционално тук сме много по-свързани”. 

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.