Кирил Ананиев регламентира влизането в България от 1 юни

Отпада 14-дневната карантина за пристигащи български и чуждестранни граждани от страни в ЕС и Сърбия и Северна Македония.

20:12 | 29 май 2020
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която регламентира влизането в България, считано от 1 юни, транзитното преминаване през територията на страната, както и поставянето под 14-дневна карантина, съобщава Министерството на здравеопазването.

Отпада 14-дневната карантина за пристигащи български и чуждестранни граждани от страни в Европейския съюз (ЕС), Сърбия и Северна Македония.

Изключение от заповедта правят всички лица, които влизат на територията на Република България от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия, Република Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, както и от всички трети страни.

Те ще бъдат поставяни под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.