669 са заразените с коронавирус у нас, носенето на маски - задължително от днес*

Медици призоваха хората да останат по домовете си по време на великденските празници

08:38 | 12 април 2020
Обновен: 00:19 | 5 юни 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Общо 669 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус у нас. Това заяви ръководителят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи на заразени за последните 24 часа са 21. В София новите случаи са 12, в Кюстендил трима са новозаразените, по още двама заразени има в Пловдив, Хасково и Стара Загора.

Броят на жервите на коронавируса у нас се увеличава до 29, има два нови смъртни случая от събота. Починали са жена на 73 години в болница “Царица Йоана - ИСУЛ” и мъж на 73 години в болница “Пълмед”.

По-късно днес стана ясно, че в хасковската многопрофилна болница е починал 58-годишен мъж с COVID-19. Пациентът е хоспитализиран в инфекциозното отделение на лечебното заведение на 4-ти април. Ден по-късно при мъжа е доказана коронавирусна инфекция. Той е страдал от ХОББ, диабет, астма и артериална хипертония. 

Излекуваните от коронавирус у нас вече са 68.

В рамките на редовния брифинг на Националния оперативен щаб медици призоваха хората да останат по домовете си по време на предстоящите великденски празници.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места, са длъжни да имат поставена защитна маска за или друго средство, покриващо носа и устата.

* Информацията е актуализирана към 09:36 ч.