449 са случаите на коронавирус у нас

37 е установеният брой на новите заразени за денонощието

08:26 | 2 април 2020
449 са случаите на коронавирус у нас

Заразените с коронавирус в България за денонощието вече са 37, като така общият им брой достига 449. Общият брой на излекуваните е 25. 10 са смъртните случаи. Това съобщи ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски в рамките на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет.

Средната възраст на починалите лица е 61 години. 167 са настанени в болница, 17 от от тях са постъпили в интензивно отделение. Изследвани са 556 проби.

От изследваните 92 проби на народни представители във ВМА две са под въпрос. Отрицателни са други 92 проби, изследвани в друга болница.

Междувременно вчера в късния следобед 40-годишен мъж – пациент на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, чиято проба е била положителна за COVID-19, е издъхнал след внезапно спиране на сърцето. Вероятно смъртта му е настъпила заради белодробна емболия.

Мъжът е постъпил в лечебното заведение преди два дни със симптоматика на новия коронавирус в среднотежко състояние. Веднага е бил диагностициран с двустранна пневмония, а по-късно е потвърден и COVID-19.

По-рано през деня в сряда в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е починал 57-годишен мъж, при който по-рано е доказан COVID-19.