Осма жертва на коронавируса у нас, 338 са заразените*

Излекуваните пациенти са 11

10:44 | 29 март 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

51-годишната жена, дала положителен тест за Covid-19, която беше хоспитализирана в МБАЛ Благоевград, е починала тази сутрин. Жената е страдала и от астма.

Късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната ѝ майка. Възрастната жена също беше диагностицирана с новия коронавирус.

338 са потвърдените случаи на заразени с Covid-19 в България, съобщават от пресцентъра на ВМА.

7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

Излекуваните пациенти са 11.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС. Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията.

Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Междувременно броят на заразените с Covid-19 продължава да нараства в световен мащаб.

В събота Испания отчетен рекорден брой смъртни случаи от коронавирус за втори пореден ден, като процентът на починалите се доближи до този в Италия. За 24 часа жертвите в Испания достигнаха 832 души, а в петък Италия отчете рекордните 969 починали. Двете страни до момента имат почти 15 хил. смъртни случая – повече от половината в света.

* Информацията е актуализирана към 10:44 ч.