ВУЗФ Lab организира международна конференция по кръгова икономика и устойчиви финанси

Сред експертите, които ще се включат в конференцията, са професори от Италия и Кипър.

12:00 | 9 октомври 2019
Обновен: 21:43 | 5 юни 2020
Снимка: ВУЗФ

Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси ВУЗФ Lab организира международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиви финанси“. Тя ще се проведе на 24 октомври от 10.30 часа в 501 зала на висшето училище. По време на нея ще бъдат засегнати важни въпроси, свързани с кръговата икономика и проблемите пред развитието ѝ у нас.

Конференцията ще протече в два последователни панела, а целта ѝ е да осъществи ефективна и градивна дискусия между едни от най-големите експерти в сферата, на базата на която да се изготви доклад с конкретни решения на поставените проблеми.

Първият панел ще бъде посветен на начините на финансиране на кръговата икономика и ролята на банките и застрахователните компании в целия този процес. По какъв начин преходът към кръгова икономика се отразява на застрахователния бизнес и какви са тенденциите на капиталовите пазари, са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на 24 октомври. Втората част от конференцията ще обърне внимание на устойчивостта на финансите и дисбалансите във външнотърговската политика на България, конкурентоспособността на българския износ и добрите практики в импортно и експортно ориентираната икономика.

Основни доклади по време на форума ще изнесат проф. д-р Виржиния Желязкова и проф. д-р Даниела Бобева от ВУЗФ. Сред специалните международни гости, които ще представят своите изследвания, са проф. Джовани Ладжоя и доц. д-р Теодоро Галучи от италианския университет "Алдо Моро" в Бари, проф. Паникос Путзиурис - ректор на университета в Централен Ланкашър, Кипър (UCLan Cyprus) и преподавател в Judge Business School, University of Cambridge и др.

В конференцията ще вземат участие водещи икономисти от България и чужбина, финансови експерти и анализатори, експерти в областта на кръговата икономика и устойчивите финанси, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди от България и Европа.

Организирането на международната конференция е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ и на Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета да създадат трибуна за провеждане професионални дискусии, които да произвеждат ефективни решения и правилни модели за реформи в здравния, финансовия, данъчния, икономическия и други сектори.

Международната конференция се организира с подкрепата на:

Генерален партньор: “ОЗК – Застраховане АД

Партньори: Централна кооперативна банка АД, Тексим Асет Мениджмънт ЕАД, ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД

Медийни партньори на конференцията са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR.

Повече информация за събитието можете да откриете на https://vuzflab.eu/.