Стартира олекотена версия на магистърската програма по електронна търговия на ВУЗФ

Магистратурата е първата от подобен тип в България и дава изключителна възможност за кариера или стартиране на бизнес

17:56 | 9 август 2019
Снимка: ВУЗФ
Снимка: ВУЗФ

Първата българска магистърска програма по електронна търговия, която стартира тази есен - „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси във Висшето училище по застраховане и финанси, ще бъде и първата у нас, която ще въведе два варианта на обучение. Уникалният за висшето образование в България модел прави програмата изключително гъвкава, така че да задоволи до максимална степен нуждите и целите на обучаващите се. Възможно е класическо преминаване през цялата учебна програма на магистратурата, която включва както основните учебни предмети по електронна търговия, логистика и верига на доставките, така и общообразователните бизнес и икономически специалности. В този случай, обучаващият се получава диплома за магистър, която се признава в рамките на целия Европейски съюз.

В същото време студентите могат да изберат и втори вариант, който да им даде таргетирани познания специфично в сферата на електронната търговия и веригата на доставки, и да получат сертификат за преминат курс във ВУЗФ. В този случай те могат да се запишат в магистратурата и да изкарат кредити само за основните учебни предмети, завършвайки със сертификат за преминат курс от ВУЗФ. Вече взетите кредити имат неограничена валидност. Това означава, че във всеки един бъдещ момент, дори и след години, ако обучаващият се реши да получи цялата магистърска степен на образование, ще може да вземе липсващите кредити от общо-образователните финансово икономически дисциплини и да получи степен „Магистър“.

Новата магистратура във ВУЗФ дава изключителна възможност за кариера или стартиране на бизнес в перспективната област на електронната търговия. Лектори в програмата са някои от водещите експерти в областта на е-търговвията, дигиталния маркетинг, логистиката и веригата на доставки у нас. Повече информация за програмата може да откриете тук.