Пловдив - до Торино, Анкара и Хага в класация на CNN

Европейската столица на културата е сред най-красивите, но слабо посещавани градове в Европа

15:47 | 23 юли 2019
Обновен: 15:47 | 23 юли 2019
Стария град е в състояние да впечатли мнозина по света. Снимка: Pixabay
Стария град е в състояние да впечатли мнозина по света. Снимка: Pixabay

Едва ли за някого у нас е тайна, че Пловдив е един от най-красивите градове в България с цялата тази античност, лъхаща от всеки ъгъл на града. Но, оказва се, за туристите по света е едно скрито бижу, което само чака, за да бъде преоткрито. Или поне подобна е оценката на колегите от CNN, които в свой материал представят 20 от най-красивите европейски дестинации, които не са пренаселени от туристи.

Условно разделение между въпросните градове няма, но по-важното в случая е, че всеки един от тях разполага с потенциал, за да се превърне в туристически хит в обозримото бъдеще.

Пловдив е представен като най-древния обитаем град в Европа и като европейска столица на културата за 2019 г. Най-голямата забележителност, според американската телевизия, е римският амфитеатър, следван от Небет тепе със своите хилядолетни тракийски останки.

На фона на всички негативни новини, които пристигат от морето, определено е приятно да разберем отвън, че в туризма ни все пак има потенциал.

Ето и останалите дестинации в класацията - Торино (Италия), Трондхайм (Норвегия), Анкара (Турция), Дебрецен (Унгария), Клуж-Напока (Румъния), Ереван (Армения), Минск (Беларус), Тбилиси (Грузия), Вроцлав (Полша), Берн (Швейцария), Абърдийн (Шотландия), Малмьо (Швеция), Прищина (Косово), Сараево (Босна и Херцеговина), Хага (Холандия), Антверпен (Белгия), Аархус (Дания), Норич (Англия) и Орандж (Франция).