Р. Радев: Важно е България да не остава без политическа опозиция

Алтернативата ще бъде пагубна за демокрацията, коментира президентът в село Труд

16:20 | 16 юни 2019
Президентът на България Румен Радев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Президентът на България Румен Радев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Радев беше в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“. Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз.

„Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен“, посочи още Радев.