Юристите на СУ получиха дипломите си от Цвета Караянчева в Парламента

Абсолвентите на Юридическия факултет за пръв път положиха „Клетва на посветилите се на правото“

16:41 | 7 юни 2019
Абсолвентите на СУ „Св. Климент Охридски“ полагат „Клетва на просветилите се в правото“ Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Абсолвентите на СУ „Св. Климент Охридски“ полагат „Клетва на просветилите се в правото“ Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева лично връчи дипломите на отличниците на Юридическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ в Парламента, приветствайки абсолвентите за успешния старт в реалния живот.

Младите юристи за пръв път имаха възможност да положат „Клетва на посветилите се на правото“ от депутатските места в заседателната зала.

Честит дипломиране, честит старт в реалния живот и успех“. Това бяха думите на Цвета Караянчева към завършилия випуск.

Събитието се превърна в истински празник за абсолвентите, тъй като на този важен ден за тях присъстваха не само близките и роднините им, но и част от висшите представители на закона в България. Сред тях личат имената на председателят на Конституционния съд Борис Велчев, главния прокурор Сотир Цацаров, ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и декана на Юридическия факултет към университета проф. Даниел Вълчев.

„ Има нещо, което е по-важно от това да бъдеш добър юрист, и то е да бъдеш човек“, каза самият проф. Вълчев в речта си към абсолвентите.