Volvo откри нов сервизен център за 4 млн. лв. край Пловдив

Центърът е ситуиран в близост до село Бенковски

15:10 | 31 май 2019
Сервизен център на Volvo Снимка: Volvo Group Bulgaria
Сервизен център на Volvo Снимка: Volvo Group Bulgaria

Volvo Group Bulgaria официално откри своя нов сервизен център за обслужване и продажба на тежкотоварни автомобили на Volvo и Renault на стойност 3,8 млн. лв., предаде пресцентъра на групата.

„Пловдив е стратегически регион за нас с динамично развиващ се бизнес, нови инвестиции и разбира се едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш. Освен това той е ситуиран в непосредствена близост до ключови транспортни артерии, което ни помага да реагираме бързо и да сме на разположение да помагаме максимално ефективно на клиентите”, обясни Карин Йохансон, изпълнителен директор на Volvo Group Bulgaria.

Сервизният център е позициониран в близост до 120 км. на Автомагистрала „Тракия“ в района на село Бенковски. Капацитетът му ще бъде за близо 5000 камиона годишно с база за едновременна работа върху 9 тежкотоварни автомобила. От компанията гарантират, че разполагат с голяма складова база, за да са в състояние да реагират в рамките на 24 часа, когато възникне проблем с нейни машини.

Работа в сервиза започват 15 монтьори и мобилна група, която да се отзовава на сигнали в отделни части на страната.

Volvo Group се похвали, че с най-новата си инвестиция увеличава вложенията си на българска територия до 12 млн. лв.

71,3% от търговския и комерсиален транспорт в Европа се извършва с помощта на тежкотоварни камиони по данни на ACEA, което подчертава важността на сектора за икономиката.