„Аладин“ предизвика неочаквано голям интерес

Класическата приказка се превърна в хита на седмицата

12:00 | 29 май 2019
Мена Масуд и Уил Смит в „Аладин“ Снимка: Forum Film Bulgaria
Мена Масуд и Уил Смит в „Аладин“ Снимка: Forum Film Bulgaria

Седмица по-рано ви подведохме, като казахме, че не се очакват особено значими премиери през уикенда, но ето, че сега е нужно да поднесем извиненията си, защото „Аладин“ се превърна в много по-голям хит, отколкото сме очаквали.

Класическата приказка на Disney получи своята игрална екранизация, както напоследък се случи с „Пепеляшка“, „Дъмбо“, „Красавицата и звяра“, „Мечо Пух“ и предстои да се случи с „Цар лъв“. И както във всеки един от споменатите филми, имаме звездно участие в една от главните роли. Този път това е Уил Смит в ролята на Джина от лампата. Разликата, обаче, е в това, че на режисьорското кормило застава Гай Ричи („Шерлок Хоумс“, „Две димящи дула“, „Гепи“), а британецът определено разбира от работата си.

На световната сцена „Аладин“ успя да събере над 1/4-милион долара, а първичната оценка в IMDb е 7,4/10. Тези цифри може и да не звучат толкова внушително, колкото онези за „Отмъстителите: Краят“, но, ако поставим лентата в съответните категории, тогава ще видим, че студиото има само основания за радост.

У нас филмчето също се представи много над очакванията. То привлече десетократно повече зрители от втория в класацията на българския бокс офис „Мошенички от класа“ - 31 203 зрители срещу 3 184. Любопитното в случая е, че комедията с Анн Хатауей и Ребъл Уилсън бележи прогрес, въпреки че дебютира преди 3 седмици.

Снимка на Десислав Янкулов.

„Аладин“ оглави българския боксофис с внушителна преднина Снимка: Forum Film Bulgaria

Приходите на Forum Film Bulgaria за „Аладин“ са 353 182 лв. по данни на Националния филмов център, което отново доказва добрият нюх на българския разпространител от началото на годината. Някои от най-успешните продукции достигнаха до родния зрител именно благодарение на студиото.

Тази седмица ни предстои една много сериозна битка за интереса на родните киноманиаци, защото едновременно на голям екран ще се появят „Годзила: Кралят на чудовищата“, „Анабел 3“, „Рокетмен“ и „Мамчето“.