Трудовите права и трудовата експлоатация събират работодатели и синдикати на кръгла маса

Срещата е част от международен проект за правата на работното място - противодействие на трудовата експлоатация

12:26 | 30 октомври 2018
Снимка: Pyxabay
Снимка: Pyxabay

Фондация „Асоциация Анимус” и Асоциацията на организации на българските работодатели в България са домакини на провеждащата се днес кръгла маса на тема „Ролята на бизнеса в борбата с трудовата експлоатация“, съобщават от Българска стопанска камара. Срещата е в сградата на КНСБ.

Планираният работен семинар има за цел да бъде работно пространство за споделяне на опита и предизвикателствата на различните работодатели и организации по отношение на  случаи на нарушени трудовите права и трудова експлоатация, уточняват организаторите.

Кръглата маса се провежда в рамките на международен проект "Права на работното място - противодействие на трудовата експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния", който има за цел да предотврати трудовата експлоатация, особено тежките й проявления в трафика на хора и да подобри идентификацията на случаи на експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния, както на граждани на тези страни, така и на мигранти.

Допълнително проектът цели да противодейства на нарушенията на правата на труд чрез повишаване на знанията какво всъщност представлява трудовата експлоатация и каква е ролята на синдикатите и бизнеса в преодоляването му.