Hertz планира да се листне на Nasdaq

Компанията определя размера на предлагането на 100 млн. долара, сума, която по всяка вероятност ще се промени

16:18 | 16 октомври 2021
Обновен: 16:27 | 16 октомври 2021
Автор: Investor.bg
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Hertz Global Holdings Inc. – компанията за автомобили под наем, която излезе от процедура по фалит през юни, планира да се листне на Nasdaq, съобщава Investor.bg.

В документ от петък Hertz определя размера на предлагането на 100 млн. долара, сума, която по всяка вероятност ще се промени. Част от акционерите на компанията, които не са посочени в документа за американската Комисия по ценните книжа и борсите, планират да продадат дялове в рамките на предлагането.

Компанията получи тежък удар от пандемията и през 2020 г. трябваше да подаде молба за защита от фалит, от която процедура после излезе, след като Knighthead Capital Management, Certares Opportunities и Apollo Capital Management я купиха в сделка за 6 млрд. долара. Групата притежава 42% от Hertz, показват документите.

Акциите на Hertz, които се търгуват извън борсата, станаха честа тема за разговор на потребители в Reddit.

Компанията, базирана във Флорида, отчете 21 млн. долара печалба при приходи от 3,2 млрд. долара през първата половина на годината. За сравнение през същия период на 2020 г. тя бе на загуба от 1,2 млрд. долара при 2,8 млрд. долара приходи.

Миналата седмица от Hertz обявиха, че Марк Фийлдс, бивш главен изпълнителен директор на Ford Motor Co., поема поста на временен главен изпълнителен директор. Той се присъедини към борда на компанията през юни.

Цялата статия може да прочетете на Investor.bg