Google одобри исканията на служителите си за работа от вкъщи

През последните няколко месеца около 10 000 служители кандидатстваха за преместване в нов офис или дистанционна работа

17:36 | 4 август 2021
Обновен: 17:41 | 4 август 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Google одобри 85% от исканията на служителите да работят дистанционно или да се преместят, след като офисите му отворят напълно, каза компанията пред служителите във вторник, съобщава Bloomberg.

Google е една от най-големите компании, опитващи хибриден подход за връщане към работа след края на пандемията. Компанията поиска от по-голямата част от персонала си да се върне на работа в предишните си офиси, но ще остави другите да работят дистанционно. През последните няколко месеца около 10 000 служители кандидатстваха за преместване в нов офис или работа от дома.

Компанията отхвърли 15% от тези кандидати, тъй като работата им изискваше специално оборудване или време за работа с клиенти, пише Фиона Чикони, ръководител на човешките ресурси на Google, в имейл до персонала.

„Някои организации поеха ангажимент да инвестират в ключови места за растеж и работят за изграждането на своите екипи и критична маса в тези конкретни центрове“, добави Чикони. В имейла й пишеше, че отхвърлените кандидати могат да кандидатстват отново за дистанционна работа или преместване в друг град. 

По-рано тази година Google определи септември като крайна дата за връщане в офисите. Въпреки това миналата седмица компанията отложи това до 18 октомври и обяви, че целият връщащ се персонал, включително нейните служители ще трябва да представят доказателства за ваксинации.