Японски милиардер се оплака в Twitter, че е загубил 41 млн. долара от търговия с акции

По-рано тази година Маедзава си търсеше жена, която да бъдат негов спътник при планираното му пътуване до Луната с ракетата на Илон Мъск

09:21 | 7 септември 2020
Обновен: 09:21 | 7 септември 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Японски милиардер заяви в Twitter, че е загубил 4,4 милиарда йени (41,4 милиона долара), търгувайки с акции на фона на волатилността, предизвикана от пандемията, съобщава Bloomberg.

В туит озаглавен „Дълбоко съжалявам“ Юсаку Маезава основател и бивш главен изпълнителен директор на онлайн търговеца на дребно Zozo, заяви, че е загубил пари чрез „day trading“ (бел. р. купуване и продаване на активи в рамките на един ден, често онлайн) - практика, която не е успял да усвои. Той изрази съжаление за загубената сума и обеща да я възстанови чрез бизнеса си.

„Бях заслепен от пазарните колебалния зарани пандемията и загубих 4,4 милиарда йени чрез многократна краткосрочна търговия с акции - нещо, с което очевидно не съм добре запознат“, каза Маезава в неделния туит, като добавя „на колко ли хора биха могли да бъдат раздадени 4,4 милиарда йени, съжаление ми е огромно.

Маезава, чийто богатство е с нетна стойност на активите от 3.5 млрд. долара по данни на Bloomberg, е известен и с други свои постове в Twitter.

По-рано тази година Маедзава заяви, че си търси жена, която да бъдат негов спътник при планираното му пътуване до Луната с ракетата на Илон Мъск през 2023 г. Той обаче се отказа от тази си идея.

Последователите на японския милиардер показаха смесени реакции на последния му туит относно търговията с акции, като някои от тях проявяват съчувствие, а други изразяват учудване от размера на загубите.