BMW отчете първата си тримесечна загуба от 2009 г. насам

Германският концерн е изгубил 666 млн. евро преди лихви и данъци за периода от април до юни

12:46 | 5 август 2020
Обновен: 15:32 | 5 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Движещото се на загуба автомобилно подразделение на BMW потопи цялата компания в зоната на загубата за първи път от над едно десетилетие, затвърждавайки мрачното тримесечие за европейските автомобилопроизводители, пише Investor.bg. 

Германският концерн е изгубил 666 млн. евро преди лихви и данъци за периода от април до юни. Това е първото представяне „на червено“ за производителя на i8 от финансовата криза през 2009 г. насам, съобщава Bloomberg.

Автомобилният бизнес на компанията, който отчита по-голяма от очакваното загуба, е основната причина за представянето, след като броят на доставките се срина заради затварянето на заводите и шоурумите заради коронавирусната пандемия, става ясно от отчета.

BMW е последният германски производител, който дава данни за трудното за автомобилния бизнес второ тримесечие. VW отчете загуба от 2,4 млрд. евро и съкрати дивидента. Според Daimler пък най-лошото е зад гърба на компанията, но въпреки това на нея ще й се наложи да съкрати десетки хиляди работни места.

Продължението на статията може да прочетете на Investor.bg.