Аржентина договори преструктуриране на дълга си

Страната бе в задънена улица в преговорите с кредиторите

14:19 | 4 август 2020
Обновен: 14:21 | 4 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Аржентина е с крачка по-близо до това да сложи край на продължилата с месеци криза със своите инвеститори, след като във вторник стана ясно, че е сключила сделка с едни от най-големите си кредитори за преструктуриране на дълга си в размер на 65 млрд. долара, пише Investor.bg.

Споразумението е между страната и най-големите групи на облигационери – Ад хок групата на аржентинските облигационери, Комисията на аржентинските кредитори и Групата на борсовите облигационери, както и с други инвеситори. Те ще предоставят значително облекчение на задълженията на страната, съобщиха от министерството на икономиката, цитирани от Bloomberg.

Страната бе в задънена улица в преговорите с кредиторите, които включват големи фондове като BlackRock и Ashmore, по въпроса за преструктурирането на дълга преди крайния срок днес. Съобщението е факт, след като по-рано бе съобщено, че преговарящите страни са постигнали известен напредък по сделката.

Облигационерите ще получат около 54,8 цента за всеки долар – близо до средната точка на последните оферти от кредиторите, съобщават хора, запознати с въпроса.

Продължението на статията четете на Investor.bg.