Carlsberg: Спадът на продажбите в Западна Европа се задържа

Перспективите за продажба на бира през лятото са несигурни

14:03 | 10 юли 2020
Обновен: 14:06 | 10 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Carlsberg заяви, че спадът в продажбите на бира в Западна Европа се задържа, съобщава Bloomberg.  

Въпреки че приходите спадат с 15% през второто тримесечие, периодът показва постепенно подобрение в Европа, заяви компанията в петък. Бизнесът в Китай се възстановява силно. 

Пивоворната заяви още, че оперативната печалба за първото полугодие намалява с 8,9% и че перспективите за продажбите на бира през лятото са несигурни, тъй като огнището на Covid-19 се разраства в Русия - един от най-големите ѝ пазари. 

Carlsberg заяви, че понася щетите от по-ниските цени, тъй като бирата, продавана в обекти за търговия на дребно, има по-ниски цени, отколкото в баровете.  

Компанията каза също, че засега бизнесът ѝ в Източна Европа е защитен заради ограниченото предлагане по принцип в баровете и ресторантите. 

"Въпреки че правителствените ограничения постепенно се премахват, развитието на продажбите в нашите региони през следващите месеци продължава да е нестабилно и несигурно, особено през важните летни месеци", заяви пивоварната. Именно поради тази причина от Carlsberg се въздържат да правят прогнози за това каква ще е 2020 г. като цяло.