Apple затваря отново някои магазини в САЩ след ръст на новозаразените

Компанията не посочи конкретен времеви срок, в които обектите ѝ няма да работят

21:24 | 19 юни 2020
Обновен: 21:31 | 19 юни 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: Sean Rayford
Снимка: Sean Rayford

Apple отново затваря временно някои от магазините си за продажби на дребно в САЩ на фона на растящия брой на новозаразените с коронавирус в някои части на страната, съобщава Bloomberg. 

Мерките ще обхванат 11 магазина на компанията във Флорида, Аризона, Северна Каролина и Южна Каролина. 

“Във връзка с настоящата ситуация около Covid-19 в някои от регионите, които обслужваме, временно затваряме магазините си там”, заяви говорител на компанията в петък. „Ние предприемаме тази стъпка с повишена предпазливост,  като внимателно наблюдаваме ситуацията”, добави той. 

“Глобалната коронавирусна пандемия се ускорява”, заяви ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, след като в четвъртък бяха регистрирани рекордните 150 хиляди новозаразени. Междувременно броят на новите случаи се увеличава в някои американски райони, като местните власти обмислят налагането на нови мерки. 

Apple вече отвори по-голямата част от своите обекти в САЩ, включително много магазини на големи пазари като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Служителите на повторни затворените магазини ще продължат да получават възнагражденията си, посочиха от компанията. Apple не предостави очаквана продължителност на времето, в което магазините ѝ ще останат затворени.