Victoria’s Secret затваря 251 от магазините си

L Brands очаква обектите на компанията да отворят отново до края на юли

19:24 | 21 май 2020
Снимка: Nina Westervelt
Снимка: Nina Westervelt

Victoria’s Secret заяви, че ще затвори 251 магазина в Северна Америка до края на тази година. Това са около 23% от всичките магазини на компанията, съобщава Bloomberg.

“Може да затворим повече магазини през следващите години”, заяви временният главен изпълнителен директор на компанията Стюарт Бургасдофер в четвъртък.

Той посочи също, че L Brands очаква магазините на Victoria’s Secret да отворят отново до края на юли.

Компанията майка на Victoria’s Secret – L Brands, отчете трето поредно тримесечие на загуба и четвърто поредно със спад на приходите от продажби. Това се случи, след като магазините бяха принудени да останат затворени през по-голяма част от периода заради пандемията на коронавируса, съобщи по-рано Investor.bg.

Търговецът на дребно, който притежава и Bath & Body Works, отчете нетна загуба в размер на 296,9 млн. долара, или 1,07 долара на акция, спрямо печалба от 40,3 млн. долара, или 14 цента на акция, година по-рано. Като се изключат еднократните елементи, загубата е 99 цента на акция.

Нетните приходи от продажби са се понижили с 37 на сто до 1,65 млрд. долара, спрямо 2,63 млрд. долара преди година.

Приходите на L Brands от търговски обекти, отворени от поне година, са нараснали с 4%. Този показател за Bath & Body Works се е повишил с 41%, а при Victoria’s Secret се е свил с 13%.

Общите приходи от продажби са се потопили с 46% до 821,5 млн. долара.

Приходите на Bath & Body Works са се понижили с 18% до 712,7 млн. долара, въпреки че онлайн бизнесът на бранда е записал 85% ръст, тъй като хората са се запасявали с дезинфектант и сапун, посочва компанията.

Анализаторите очакваха L Brands да отчете коригирана загуба от 72 цента на акция при 1,72 млрд. долара приходи, сочат данни на Refinitiv.

Отчетът трудно може да бъде сравняван с този за първото тримесечие, тъй като коронавирусната пандемия продължи да засяга икономиките, а влиянието върху финансовото представяне на бизнеса трудно може да бъде прогнозирано.