Пиенето на бира навън може да изисква резервация след пандемията

Все повече компании в САЩ избират да работят с OpenTable, за да гарантират сигурност на клиентите си

13:27 | 17 май 2020
Обновен: 22:55 | 6 юни 2020
Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

За намирането на място в заведенията след пандемията може да наложи използването на приложения, тъй като търговците търсят начин да накарат клиентите да се чувстват сигурни и да гарантират спазването на необходимата социална дистанция, пише Bloomberg.

Kind Regards и Flatiron Room в Ню Йорк, Roosevelt Room и En Garde Winery в Калифорния са сред заведенията, които са се записали за услугата за резервации на онлайн платформата OpenTable.

Коронавирусната криза засегна баровете и ресторантите тежко, тъй като повече хора остават по домовете си, за да намалят риска от заразяване. Някои части на САЩ и други страни вече започнаха да облекчават мерките срещу разпространението на заразата и позволиха на хората да излизат, като заведенията междувременно се стремят да гарантират повече сигурност на клиентите си.

“Баровете и винарните трябва да работят по-различно, когато отворят”, заяви представител на OpenTable.

Съсобственикът на Roosevelt Room обясни, че компанията променя облика си и ограничава броя на посетителите, като отбеляза, че приложението ѝ помога за приспособяването.

Въпреки че някои винарни и барове предлагаха храна и преди на платформата, сега приложението е достъпно за всички заведения за напитки по света, заявиха от компанията в изявление.

OpenTable, основана през 1998 г., твърди, че работи с над 60 хиляди заведения в различни държави. Компанията, която беше придобита от Booking Holdings през 2014, оперира на пазарите в над 80 страни, сочи информация на нейния сайт.