Мексико остава без бира, но произвежда Corona за американците

Constellation Brands продължи да работи в страната въпреки ограниченията на правителството

22:01 | 5 май 2020
Обновен: 12:36 | 4 юни 2020
Снимка: Bloomberg

Любителите на бирата в Мексико трудно намират заредени рафтове с пиво в магазините, след като правителството счете индустрията за несъществена и нареди да я затворят, пише Bloomberg.  

Но Constellation Brands - компанията, която произвежда марки като Corona в Мексико и ги продава на американския пазар, продължава дейността си в страната на фона на пандемията. 

Миналата седмица операторът на най-голямата верига магазини в Латинска Америка заяви, че в магазините Oxxo може да се изчерпа бирата през следващите 10 дни, тъй като мексиканските пивоварни, управлявани от Grupo Modelo и Heineken NV, са затворени от седмици.  

"Производството на бира не е разрешено при сегашните санитарни ограничения", заяви заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател на пресконференция на 10 април.  

Здравните служители отказаха да коментират текущото производство на Constellation и служителите на Министерството на труда не отговориха веднага на искане за коментар, допълва Bloomberg.  

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви извънредно положение в края на март и призова за спиране на несъществени дейности, които включват голяма част от производството.