Полицията в Италия конфискува активи на мафиотски клан за 18 млн. евро

Небезизвестната фамилия "Спада" е изградила империята си с печалби от изнудване, трафик на наркотици и лихварска дейност

20:01 | 22 април 2020
Снимка: Gianmarco Maraviglia/Bloomberg
Снимка: Gianmarco Maraviglia/Bloomberg

Италианската полиция конфискува активи на мафията на стойност около 18 милиона евро в крайбрежния югозападен район Остия, близо до Рим. Магазини и фабрики от т. нар. клан „Спада“, който държи пекарни, бензиностанции, фитнес студия, танцови училища и игрални зали в района, бяха иззети, пише Der Spiegel.

Небезизвестната фамилия е изградила империята си с печалби от изнудване, трафик на наркотици и лихварска дейност, съобщи финансовата полиция.

Кметът на Рим Вирджиния Раги нарече действията на властите в Twitter "голям удар върху клана ". Междувременно тя благодари на финансовата полиция и на съдиите за подхода по случая.

Още по темата

Италия и дългът - къде е генезисът на проблема?

През 2017 г. член на клана нападна журналист в боксова зала. След инцидента имаше вълна от арести и процеси срещу фамилията. През септември 2019 г. трима членове бяха осъдени на доживотен затвор за принадлежност към мафиотска организация.

Районът около Остия, намиращ се на около 30 километра югозападно от Рим, отдавна се свързва с организирана престъпност. Местната власт бе временно отстранена заради мафиотска инфилтрация между 2015 и 2017 година. Повече от 200 000 души живеят в и около Остия.