Безос: Ще тестваме редовно всички служители на Amazon за Covid-19

Според милиардера тестването ще предпази хората и ще помогне за възобновяване на икономическите процеси

17:23 | 16 април 2020
Обновен: 05:31 | 5 юни 2020
Снимка: Bess Adler

Amazon развива възможностите си за тестване за коронавирус като част от усилията си да започне регулярно да проверява служителите си по света, заяви главният изпълнителен директор на онлайн гигантът за търговия на дребно, цитиран от Bloomberg.

В писмо до акционерите Дзеф Безос посочи останалите стъпки, които компанията предприема за ограничаване на разпространението на заразата, включително преустановяването на дейност по услуги, които не са от критична важност в момента, като Amazoon Books. 

“Следващата стъпка са регулярни тестове за служителите, включително за тези, които не проявяват симптоми”, отбеляза Безос.

“Редовното тестване в глобален мащаб, сред всички индустрии, ще предпази хората и ще помогне за възобновяването на икономическите процеси. За да сработи това, ние като общество ще се нуждаем от много по-голям капацитет за тестване, отколкото имаме в момента”, посочи милиардерът в писмо, което предостави рядка възможност да се надникне в мисленето на най-богатия човек в света и плановете, които той има за основаната от него компания. През последните години Безос рядко дава медийни интервюта или прави публични коментари.

Amazon се опитва да поддържа живи своите операции, свързани с електронната търговия, макар че коронавирусната пандемия засегна много служители и натежа на веригите на доставка. На фона на критиките към Безос, че не прави достатъчно, за да предпази служителите си в складовете, ръководителят на компанията написа писмо към тях през март, в което им благодари за работата и добави, че очаква “ситуацията да се влоши, преди да се подобри”.