Volkswagen призовава за програма за икономическо възстановяване след пандемията

Автомобилната компания насърчава премии за покупка на по-чисти нови автомобили

10:06 | 15 април 2020
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германските компании започват да се подготвят за времето, в което трябва да подновят дейност. Volkswagen, най-големият автомобилен производител в света, смята, че няма да е достатъчно само да се поднови производството в предприятията. "За да възстановим икономиката, ще са необходими широкообхватни политически действия", заявиха от компанията, предава Die Zeit.

Като възможна мярка VW насърчава премии за покупка на по-чисти нови автомобили. Според групата около пет милиона автомобила в Германия все още отговарят на остарелия стандарт за емисиите изгорели газове Евро 3 или са дори по-стари. Автопаркът трябва да се поднови.

Съвсем наскоро директорът на BMW Оливър Ципсе настоя за „бонус за иновации“, за да се насърчи икономиката и в същото време да се ускори преминаването към климатично ефективни технологии.

Главният изпълнителен директор на на германския автомобилен поддоставчик Continental, Елмар Дегенхарт също апелира за премии за подмяна на старите автомобили.

Дегенхарт наскоро отбеляза, че дейността на компанията му зависи от 2200 доставчици, като и те ще са сред потерпевшите в сегмента на автомобилната индустрия.