Продажбите на брашно в САЩ са скочили със 155%

При продажбите на бакпулвера има ръст от 178%, при маслото – 73%, а при яйцата – 48%

15:00 | 11 април 2020
Снимка: Shannon VanRaes/Bloomberg
Снимка: Shannon VanRaes/Bloomberg

Изкуството на печенето у дома, макар и не напълно загубено, имаше своето падение, тъй като американците бавно се насочваха от вечеря вкъщи към такава навън. Сега обаче, когато над 90% от САЩ са под някаква форма на блокада и хората си стоят у дома заради продължаващата пандемия, изглежда все по-голям брой хора се връщат към старите рецепти за хляб, торти и бисквитки, пише Investor.bg.

В резултат на това продуктите за печива стават по-трудни за намиране в магазините в тези дни, в които хората намират утеха във въглехидратите. Продажбите на мая са скочили с 457% през седмицата до 28 март на годишна база, сочат данни на Nielsen. При брашното ръстът е 155%, при бакпулвера – 178%, при маслото – 73%, а при яйцата – 48%.

Американците „пекат у дома повече от всякога“, казва Кели Олсън, говорител на Red Star Yeast. Компанията твърди, че скокът в търсенето е бил неочакван, а компанията прави всичко възможно, за да запълва рафтовете в магазините, които се опразват бързо. „Надяваме се наличността при търговците на дребно да се върне към нормалното в рамките на няколко седмици“, посочва Олсън.

Още по темата прочетете в Investor.bg.