Пътник съди United Airlines заради невърнати пари за анулирани полети

Джейкъб Рудолф e подал иск в федералния съд в Чикаго в понеделник

21:24 | 6 април 2020
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Пътник заведе дело срещу United Airlines заради отказ на компанията да му възстанови пари за анулирани полети - дни,  след като щатските регулатори наредиха на авиокомпаниите да възстановяват парите на клиентите си, предаде Bloomberg.  

Джейкъб Рудолф e подал иск в федералния съд в Чикаго в понеделник, заявявайки, че му е отказано искане за възстановяване на три самолетни билета, които е закупил през януари, за да пътува до Минеаполис от Южна Каролина на 4 април. 

„United се държи нелоялно и измамно, като ограничава и принуждава клиентите да презаверяват билетите си или да получават ваучер за пътуване, вместо да им връща парите", казва Рудолф.

Авиокомпаниите, които се борят с най-голямата криза в мирно време, се сблъскват със сериозно юридическо предизвикателство, след като предложиха на клиентите си ваучери вместо незабавно връщане на пари за отменени заради Covid-19 полети.  

Авиокомпаниите ще загубят до 61 милиарда долара в световен мащаб през второто тримесечие, като приходите ще паднат с 68%, прогнозира Международната асоциация за въздушен транспорт.