Бордът на директорите на Puma се отказва от възнагражденията си

В момента компанията оптимизира разходите си и предприема мерки за осигуряване на ликвидност заради загубите от коронавируса

19:02 | 3 април 2020
Обновен: 06:11 | 5 юни 2020
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Предвид драматичния спад в продажбите на фона на коронавируса бордът на директорите на компанията за спортни стоки Puma прдприема нов подход. В рамките на общото събрание на акционерите е взето решение ръководството на компанията да се откаже от възнагражденията си. Първоначално решението е отказ от пълните възнаграждения за април, след което ситуацията ще се преразгледа, пише Der Spiegel.

Предложението се прие негативно от инвеститорите. Цените на акциите Puma спаднаха с около 4,5% в петък сутринта. През настоящата година книжата на компанията поевтиняха с почти 30% в резултат на паника на пазарите. В дългосрочен план обаче перспективата изглежда много по-добра. Всеки, инвестирал преди три години, все още е с около 70% печалба.

С изключение на тези в Китай, Япония и Южна Корея, почти всички магазини на Puma и на партньорите на веригата са затворени заради пандемията. Онлайн продажбите все още продължават на почти всички пазари, но те съставляват по-малко от 10% от бизнеса на Групата. Обратът доведе до значителен спад на приходите и паричните потоци. Колко дълго ще продължи тази ситуация не може да се прогнозира за момента.

В момента компанията оптимизира разходите си и предприема мерки за осигуряване на финансиране.