Джеф Безос купува луксозен имот за 165 млн. долара

Луксозният имот от 36 хил. кв. м разполага с просторни тераси, няколко къщи за гости, тенис корт и голф игрище

16:20 | 13 февруари 2020
Обновен: 22:52 | 6 юни 2020
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е закупил имота Warner Estate от медийния магнат Дейвид Джефен за 165 млн. долара, пише The Wall Street Journal, цитиран от Investor.bg.

Сделката бележи нов рекорд за района на Лос Анджелис. Предишният жилищен рекорд беше поставен в края на миналата година, когато изпълнителният директор от медийния бизнес Лаклан Мърдок плати приблизително 150 милиона долара за „Чартуел“, имот в Бел Еър, използван като резиденция на Джед Клампт в телевизионното предаване „The Beverly Hillbillies“. 

Джефен е придобил имота, простиращ се на 36 хил. квадратни метра през 1990 г. за 47,5 млн. долара. Имотът, определян от The Verge като най-скъпия в Града на ангелите, е построен през 30-те години на миналия век за филмовия магнат Джак Уорнър. Град Бевърли Хилс, Калифорния, се намира близо до Холивуд и е любимо място за пребиваване на филмови звезди и известни личности.

Имотът разполага с обширни тераси, разпръснати градини, няколко къщи за гости, тенис корт и собствено голф игрище с 9 дупки. „Нито една резиденция никога не е надминавала по размер, величие или блясък имота на Джак Уорнър на „Анджело Драйв“, пише ветеранът агент за недвижими имоти в Лос Анджелис Джеф Хайланд в своята книга „Легендарните имения на Бевърли Хилс".

Още по темата четете на Investor.bg