Над 70% от читателите на Bloomberg TV Bulgaria искат Великобритания да остане в ЕС

Други 24% обаче са "за" Brexit

13:35 | 12 септември 2019
Автор: Георги Карамфилов
Нашите читатели са на мнение, че Великобритания има място в ЕС. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Нашите читатели са на мнение, че Великобритания има място в ЕС. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

76% от читателите на Bloomberg TV Bulgaria искат Великобритания да остане член на Европейския съюз (ЕС). Това гласят резултатите от проведена анкета в социалните мрежи, където попитахме „Ако получите право на глас, ще гласуване „За“ или „Против“ оставането на Великобритания в ЕС“.

Към момента участие в анкетата са взели 126 души, 24% от които са изразили желанието си британците да напуснат съюза.

Темата с Brexit продължава да е сред най-широко дискутираните не само у нас, но и в целия свят. 

Към март 2019 г. българите с осигурителни номера във Великобритания са били почти 316 000 по данни на Департамента по заетостта и пенсиите. Това превръща страната в една от най-предпочитаните дестинации за нашите съграждани, работещи в чужбина.

Пред Обединеното кралство има поставен краен срок от ЕС за осъществяване на Brexit до 31 октомври. Премиерът Борис Джонсън среща сериозна съпротива в парламента срещу желанията му за Brexit на всяка цена и насрочване на предсрочни избори. Депутатите дори успяха да блокират едностранното му решение за напускане преди принудителното удължаване на ваканцията за народните представители.

Възможностите пред Джонсън вече са сведени до това да подаде оставка или да не изпълни ангажимента от приетия закон срещу „твърд“ Brexit, казва финансистът Юлиан Войнов в предаването „Светът е бизнес“.