Близо 20 млн. души са подали заявления за билети на Евро 2020

УЕФА ще приложи лотариен принцип за разпределението на ценните пропуски

16:10 | 15 юли 2019
19,3 млн. души се борят за 3 млн. билета. Снимка: Uefa.com
19,3 млн. души се борят за 3 млн. билета. Снимка: Uefa.com

Европейската футболна централа се похвали с нечуван успех по отношение на предварителните запитвания за билети за предстоящото Европейско първенство по футбол през 2020 г. Общо 19,3 млн. души са проявили интерес към първото по рода си първенство на „стария континент“, което ще се проведе на територията на 12 футболни столици, пише Investor.bg.

Само за финала в Лондон на стадион „Уембли“ са пуснати общо 1,9 млн. запитвания при условие, че капацитетът на съоръжението е за 90 000 зрители. 540 000 пък са запитванията за мача на откриването в Рим на „Стадио Олимпико“. Най-сериозен интерес от местни привърженици е отчетен в Санкт Петербург, където цели 81% от заявленията са дошли от руски граждани.

Максималният брой зрители, които ще могат да посетят всички 51 мача на турнира, е около 3 млн., което принуди УЕФА да организира лотария за половината от ценните пропуски.

В периода 12 юни – 12 юли се проведе първата фаза за продажба на билети на Евро 2020. Следващата фаза е насрочена за декември тази година, когато ще са ясни почти всички участници на официалния етап от турнира.

Заявленията за билети на Евро 2016 са били почти двойно по-малко от сега. Графика: UEFA.com

УЕФА ще уведоми печелившите от лотарията си посредством e-mail, като срокът за закупуване на билетите ще бъде 10 дни от датата на получаване на уведомлението. При отказ, приоритетна оферта ще получат следващите от дългата опашка футболни запалянковци, включили се в кампанията.

Повече по темата четете на Investor.bg.