Мъск: Трябва да ускорим доставките

Може да имаме рекордно тримесечие за Tesla

08:01 | 30 май 2019
Снимка: Natan Dvir/Bloomberg
Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Tesla има “много за наваксване”, но все още има шанса да постигне рекордно тримесечие. Това написа главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в имейл до служителите си, който е прегледан от Ройтерс.

“Въпреки че търсенето ни е силно, имаме много доставки на превозни средства, с които да наваксаме, за да достигнем успешно тримесечие”, пише Мъск. “Както споменах в предишния ми имейл, ако работим добре, второто тримесечие ще бъде исторически рекорд за доставките на Tesla и невероятна победа!!”  Tesla е на път да направи рекордни доставки през второто тримесечие, надминавайки 90700 коли, които изпрати през последното тримесечие на миналата година, посочи имейл, който изпрати миналата седмица. 

Компанията, която се бори да постигне обещанията си за доставките, е произвеждала средно по 900 електромобила Model 3 миналата седмица според написаното в имейла, което я доближава все повече до целта ѝ от 7000 коли на седмица.

В последния си имейл Мъск посочва, че ще започне да провежда разговори с екипите по доставка по света на всеки два дни, за да знае “какво е нужно, за да ускорим темпа на нашите доставки”.

Търсенето на Model 3 на Tesla и на други коли се превърна в едно от големите притеснения на инвеститорите, след като компанията отчете застой на търсенето през първото тримесечие, докато търговските отношения между САЩ и Китай се обтягат.